NARUČI SE ONLINE

Donosimo 4 savjeta za puniju, zdraviju i sjajniju kosu

Svakodnevna izloženost različitim vremenskim uvjetima, ali i neadekvatnim proizvodima za oblikovanje i njegu kose mogu smanjiti zdravlje i sjaj vaše kose. Pored toga, genetika i svojevrsne prirodne karakteristike također mogu utjecati na izgled kose. Na svu sreću, postoji pregršt savjeta i tretmana koji vam mogu pomoći da vaša kosa izgleda zdravije, punije i sjajnije, stoga smo u nastavku izdvojili one najbitnije.

1. Pravilno perite kosu

Prvo što trebate imati na umu jest koliko često perete kosu. Prečesto pranje kose može učiniti više štete nego koristi, stoga 2 do 3 puta tjedno je više nego dovoljno. Pored toga, važno je i kako perete kosu. Nježno masirajte vlasište jer na taj način stimulirate protok krvi u vlasište, što dovodi nove krvne stanice u to područje i pomaže pomlađivanju korijena kose.

2. Držite se podalje od štetnih sastojaka

Osim što na volumen i sjaj kose utječu genetika i prehrana, jednako je važan utjecaj preparata koje koristite. Sulfati i parabeni koji se mogu pronaći u velikom broju proizvoda za pranje i njegu kose dugoročno mogu imati loš učinak na volumen i sjaj kose. Upravo zato je poželjno koristiti preparate koji su u potpunosti prirodni i koji ne sadrže parabene i sulfate.

3. Jedite omega-3 masne kiseline

Osim što je zdrava hrana bitna za opće zdravlje, pravilna prehrana vidljiva je i na svježini vaše kože i kose. Istraživanja pokazuju da hrana bogata omega-3 masnim kiselinama poput jaja, lososa i chia sjemenki čine vašu kosa nevjerojatno sjajnom.

4. Poklonite svojoj kosi profesionalni tretman barem jednom mjesečno

Kombinacija proizvoda koji čine KEVIN.MURPHY tretmane spoj su najboljeg iz prirode i tehnologije skincare sastojka. Svi KEVIN.MURPHY proizvodi u potpunosti su prirodni te ne sadrže parabene i sulfate. Glavni sastojci ovih proizvoda poput papaje, orhideje i cvijeta lotusa nadopunjavaju izgubljenu hidrataciju i osnažuju vlakna kose, poboljšavajući u isto vrijeme teksturu kose, sjaj te ukupno zdravlje kose i vlasišta.

Postoji nekoliko tretmana ovim proizvodima koji se primjenjuju individualno ovisno o stanju i problematici kose. Međutim, ono što je zajedničko svim tretmanima je činjenica da će vam nakon primjene ovog tretmana kosa biti obnovljena, hidratizirana, ojačana, a volumen veći.