NARUČI SE ONLINE

Savjeti za volumen tanke kose

Kada su u pitanju kosa i njen izgled, jedan od najčešćih problema s kojima se mnogi susreću je tanka kosa kojoj nedostaje volumena i strukture.

Ako se borite s tankom kosom i tražite načine kako da joj
dodate volumen i oblik, pročitajte stručne savjete stilistica za unapređenje izgleda tanke kose.


1. Usvojite pravilnu tehniku sušenja kose
Pravilna tehnika sušenja kose može učiniti čuda za tanku kosu! Korištenjem difuzora vaša kosa će imati znatno više teksture i volumena. Difuzor pomaže  raspršiti zrak sušila za kosu te tako smanjuje rizik od oštećenja kose i ujedno povećava njezin volumen. Ako nemate difuzor, možete kosu osušiti naopako. Pomoću ovog trika također ćete postići veći volumen pri korijenu kose.


2. Stilizirajte kosu proizvodima za volumen
Prilikom stiliziranja tanke kose, odabir pravih proizvoda je ključan. Postoji mnoštvo proizvoda koji kosi daju dodatan volumen, a najčešće dolaze u obliku pjene, gela ili spreja za kosu. Ovi proizvodi pružaju volumen pri korijenu i kosi daju dojam punoće.


3. Poigrajte se svojom frizurom
Postoje određene frizure koje posebno naglašavaju volumen i pogodne su za tanku kosu. Ponekad je samo promjena razdjeljka dovoljna da frizura poprimi novi, osvježen izgled. Frizure s dubokim razdjeljkom sa strane ili s cik-cak razdjeljkom stvaraju iluziju volumena. Lagani valovi ili kovrče također dodaju teksturu i punoću vašoj kosi. Lokne tankoj kosi daju dinamičnost i živahnost, čineći je vizualno gušćom.


4. Koristite kvalitetnu četku za kosu
Kada je riječ o odabiru četke za kosu, birajte mudro. Preskočite okrugle metalne četke koje se mogu se znatno zagrijati kada ih koristite prilikom feniranja, što može oštetiti tanku kosu. Tvrde plastične četke također mogu uzrokovati lomljenje vaših osjetljivih vlasi. Najkvalitetnije su četke od prirodne
dlake ili pak od fleksibilne plastike koje lakše klize kroz kosu, neće se pregrijati niti uzrokovati pucanje kose.


5. Nemojte nanositi regenerator pri korijenu
Nanošenje regeneratora na tjeme može znatno otežati vašu kosu i time onemogućiti postizanje željenog volumena. Regenerator nanosite samo na vrhove, a ako imate suhu kosu, tada ga možete nanijeti i na središnji dio kose.

Nadamo se da će vam ovih nekoliko savjeta pomoći da postignete frizuru o kakvoj sanjate. Ako poželite svoju kosu prepustiti u ruke profesionalaca, čekamo vas u Blowout Baru gdje ćemo vašu viziju o voluminoznoj frizuri pretvoriti u stvarnost!