NARUČI SE ONLINE

Zdrava i čista kosa bez parabena i sulfata - da, moguće je!

Osviještenost o negativnim učincima parabena i sulfata na naše zdravlje znatno se povećala posljednjih nekoliko godina što je dovelo do značajnih promjena u kozmetičkoj industriji. Prema nedavnom istraživanju, više od 60% potrošača preferira proizvode bez štetnih kemikalija za svoju kosu. U nastavku teksta pročitajte što su parabeni i sulfati, kakve negativne učinke mogu imati za naše zdravlje te koje su vam alternative na raspolaganju.

Što su parabeni?

Parabeni predstavljaju skupinu kemikalija koje od 1950-ih godina djeluju kao konzervans u dezodoransima, losionima, ruževima i šamponima u svrhu sprječavanja bakterija. Međutim, postoje dokazi da su parabeni mogu biti štetni za zdravlje ljudi. Oni se često povezuju s hormonskim poremećajima, jer mogu oponašati estrogen u tijelu, a to je posebno zabrinjavajuće za žene jer prekomjerni estrogen može povećati rizik od raka dojke.

Predstavljaju li parabeni rizik od raka?

Postoje neki dokazi da parabeni mogu biti povezani s povećanim rizikom od raka, posebno raka dojke. Istraživanja su pokazala da parabeni mogu djelovati kao estrogen u tijelu, što može dovesti do hormonalnih neravnoteža i potencijalno povećati rizik od raka dojke. Međutim, znanstvenici još uvijek istražuju ovu vezu i nije potvrđeno da su parabeni direktni uzročnik raka. Iako su u nekim slučajevima pronađeni u tkivima tumora dojke, nije jasno da li su oni uzrokovali tumor ili su se nakupili nakon nastanka tumora. Bez obzira na to, mnogi ljudi biraju proizvode bez parabena kako bi izbjegli potencijalne rizike i potaknuli zdraviji način života.

Što su sulfati?

Sulfati su deterdženti koji se često koriste u šamponima i drugim kozmetičkim proizvodima za čišćenje kose i kože. Njihova glavna funkcija je uklanjanje nečistoća i masnoća s vlasišta i kose što omogućava da kosa izgleda čisto i svježe. Međutim, sulfati mogu biti štetni za kosu i kožu jer ih mogu isušiti i ukloniti prirodna ulja, što dovodi do iritacije i suhoće. Također, sulfati mogu biti štetni za okoliš jer se teško razgrađuju i mogu zagađivati vodu i tlo. Zbog toga sve više proizvođača kozmetičkih proizvoda traži alternative sulfatima, kako bi se poboljšala kvaliteta i sigurnost proizvoda.

Koje probleme uzrokuju sulfati?

Sulfati uklanjaju prirodna ulja s vlasišta i kose, što može uzrokovati iritaciju i svrbež. Također, oštećena kosa i vlasište mogu biti osjetljiviji na perut i druge probleme s vlasištem. Sulfati mogu biti štetni za kosu, posebno ako se često koriste jer čine kosu suhom i lomljivom. Sulfati mogu biti štetni i za okoliš jer se teško razgrađuju zbog čega mogu zagađivati vodu i tlo.

Gdje pronaći proizvode za kosu bez parabena i sulfata?

Proizvodi na prirodnoj bazi kao što su KEVIN.MURPHY proizvodi ne sadrže parabene i sulfate, a svoju učinkovitost i kvalitetu dokazuju već dugi niz godina. Ulaganja u istraživanje i razvoj dovela su do brojnih nagrada za inovativnost i izvedbu, kao i do zadovoljstva klijenata i stilista diljem svijeta.


Kevin.Murphy proizvodi sadrže prirodne bjelančevine, antioksidanse, aminokiseline i vitamine dobivene iz biljaka. Kombinirajući naprednu tehnologiju i znanje s najboljim prirodnim sastojcima, ovi proizvodi za njegu kose pružaju alate za zdravu i stiliziranu kosu u salonu ili kod kuće.

Od sada su ovi proizvodi dostupni u zagrebačkom Blowout Bar salonu za feniranje i njegu kose u kojemu svojoj kosi možete vratiti volumen i sjaj.